На популярних українських курортах фіксують справжнє нашестя медуз. Відпочиваючі з Кирилівки і Бердянська (Запорізька область) публікують у соціальних мережах фото і відео, де зафіксовано великих представників цих морських мешканців.

Про це стало відомо завдяки повідомленню українців у соцмережах і публікаціям місцевих видань.

Медуз прибило до берегів після шторму. До Азовського моря медузи потрапляють з Чорного через Керченську протоку. В останні кілька років в Азовському морі підвищився рівень солі, а тепла вода, солоність та планктон — це добре середовище для існування медуз.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Третя" платіжка за газ: що потрібно терміново зробити споживачам Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

У водах Азова найчастіше зустрічаються такі види медуз як корнерота і аурелія. Корнерота — це величезні білі медузи з фіолетовою облямівкою. Зате аурелія відрізняється тим, що скрізь по її прозорому тілу можна побачити характерні кола — це так звані шлункові кишені медузи.

Медузи у Азвоському морі, скріншот: Instagram
Медузи у Азвоському морі, скріншот: Instagram

Людям слід уникати контакту з корнеротом. Вони є отруйними, при контакті людини з їх відростками виникають досить сильні больові відчуття, схожі на опік кропивою.

Серйозної шкоди здоров'ю їх опік не завдасть, однак може викликати у чутливих людей алергічну реакцію. Руками, на яких слиз медузи, не можна торкатися очей і губ, щоб запобігти роздратуванню слизових оболонок.

Аурелія не несе суттєвої небезпеки для людини, проте якщо ця медуза потрапить на ніжну шкіру, той також може викликати відчутні опіки. Деякі відпочиваючі у соцмережах вже скаржаться на опіки, отримані в результаті зіткнення з медузами.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, монстр-азіат поставив на вуха весь Дніпро - рибак підчепив на гачок і втратив дар мови.

Як повідомляв Знай.uа в Дніпрі засікли дивну птицю з "віялом" - відомий фотограф полював три роки.

Знай.uа писав, місто Зеленського атакували змії.