Глава Офісу президента Андрій Єрмак повідомив про підготовку нового закону, згідно з яким публікація таємних розмов чиновників буде визнана злочином.

Про це топ-радник Зеленського рзповів в інтерв'ю Washington Post.

Радник президента назвав національним спортом країни публікації записів із таємно записаних розмов, які розмазали президентів, викрили вбивства, зганьбили суддів та змусили магнатів тікати в заслання.

Зміни прагнуть покласти край "зловмисній практиці", зазначив Єрмак. На думку радника президента, оприлюднення таких розмов несе загрозу національній безпеці.

"Я хочу підкреслити, що ми розглядаємо це як пряме порушення національної безпеки нашої країни. Це ненормально, коли хтось записує главу держави. І не важливо, чи є це незаконною дією громадянина України з якихось внутрішніх мотивів, чи за цим стоять якісь іноземні спецслужби", - сказав Єрмак, коментуючи записи щодо колишнього віце-президента США Джо Байдена.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

На думку Єрмака, цей закон може заспокоїти міжнародних дипломатів, стривожених тим, що в Україні може бути важко зберігати конфіденційність розмов на високому рівні.

Видання зазначає, що такий крок міг би захистити президента Володимира Зеленського та його команду від наслідків подібних витоків.

У той же час такий документ може викликати невдоволення серед журналістів і антикорупційних активістів, які в разі прийняття відповідного закону не зможуть публікувати записи з доказами корупції серед чиновників.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Білий дім оприлюднив стенограму розмови Зеленського і Трампа

Як повідомляв портал Знай.ua, слуга народу Лерос "злив" компромат на голову ОП Єрмака щодо торгівлі посадами

Також Знай.ua писав, опубліковано розмову Байдена і Порошенка про відставку Шокіна