Суд уже вдруге не зміг обрати запобіжний захід Порошенку та оголосив перерву в засіданні.

Печерський районний суд Києва, який у середу, 1 липня, продовжив обирати запобіжний захід для екс-президента Петра Порошенка у справі щодо призначення Сергія Семочка заступником голови Служби зовнішньої розвідки, оголосив перерву до 8 липня.

Прокурори клопотали про обрання Порошенку запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання на 8 днів - до 10 липня, коли закінчується термін розслідування справи щодо Порошенка, повідомляє dw.

Суддя Сергій Вовк взяв перерву для виклику до суду понятих, які були присутні під час вручення Порошенкові підозри. Захист Порошенка досі заперечує, що підозра була йому вручена.

Під час судового засідання захист Порошенка заявляв відвід генеральному прокурору Ірині Венедіктовій і групі прокурорів. Однак суд відмовив у задоволенні цього клопотання.

Популярні новини зараз
Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики
Показати ще

Також захист заявляв про нечинність документів про обрання запобіжного заходу, оскільки на них немає дати.

"Це не клопотання, а папірець, незрозуміло, де і як виготовлений", - зазначив адвокат Ігор Головань.

На суді Головань також заявив, що указ президента - це компетенція Конституційного суду, і лише він може оцінити наскільки цей указ відповідав Конституції та законодавству. Однак цього не можуть робити суди загальної юрисдикції, наголосив захисник.

У свою чергу, інший адвокат Ілля Новіков також заявив, що дане провадження взагалі має бути закрите як через порушення процедури – відкриття кримінального провадження, так і через порушення норм кримінального права, що стосується суті підозри.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, 18 червня суд вже відкладав обрання запобіжного заходу Порошенку

Як повідомляв портал Знай.ua, Порошенка позбавили депутатських виплат

Також Знай.ua писав, Порошенка звинуватили в державній зраді