У Мінсоцполітики оприлюднили план підвищення мінімальної зарплати в Україні

Кабінет міністрів погодив підвищення мінімальної заробітної плати в Україні. Так, з 1 вересня вона зросте до 5 тисяч гривень. Про це під час онлайн-брифінгу повідомила міністр соціальної політики Марина Лазебна, передає пресслужба відомства. Згідно з графіком підвищення мінімальної зарплати передбачається, що з 1 січня 2021 року вона підніметься до 6000 гривень, а з 1 липня наступного року – до 6,5 тисячі гривень.

Марина Лазебна, скріншот з відео
Марина Лазебна, скріншот з відео

Уряд покарає українців за відсутність масок у транспорті

Кабмін планує збільшити штрафи для українців, які перебувають в громадських місцях і транспорті без масок. За порушення карантину штрафуватимуть і власників закладів, які дозволили своїм гостям не надягати засіб індивідуального захисту. Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська під час виступу в парламенті в середу, 1 липня.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

карантин у Києві, скріншот з відео
карантин у Києві, скріншот з відео

ПриватБанк з 1 липня почав видавати іпотеку під 10% річних

Державний банк ПриватБанк зробив українцям пропозицію про кредитування на житло. Про це повідомили в пресслужбі банку. Кредитувати українців будуть в рамках держпрограми "Доступне житло під 10%" і повідомляється, що відсоткова ставка за кредитами на житло складе 9,99% річних.

Приватбанк, скріншот з відео
Приватбанк, скріншот з відео

Україна відкрила кордони: куди можна поїхати і що потрібно при цьому знати

Українці все-таки отримали можливість виїжджати в певні країни. Однак через пандемію коронавірусу в більшості держав світу діють карантинні обмеження. Тому перед тим як планувати поїздку, спочатку обов'язково потрібно ознайомитися з особливостями в'їзду в ту чи іншу країну. Якщо ви плануєте відпочинок, першим варіантом може бути Туреччина.

Аеропорт, фото з відкритих джерел
Аеропорт, фото з відкритих джерел

Друг Гонтарєвої глава НБУ Яків Смолій подав у відставку

Голова Національного банку України Яків Смолій у середу, 1 липня, написав та подав президенту Володимиру Зеленському заяву про звільнення у зв’язку з відставкою за власним бажанням. Смолій пояснив, що його заява стала наслідком тривалого тиску на керівництво НБУ з боку Офісу президента. Про це повідомляє пресслужба Нацбанку.

Яків Смолій, фото:zn.ua
Яків Смолій, фото:zn.ua