У французькому місті Ле Шен був зафіксований дуже незвичайний як для коронавірусної хвороби симптом: у 62-річного пацієнта стався тромбоз статевого члена, що призвело до тривалої болючої ерекції та довгострокових негативних наслідків.

Цей випадок описано в науковому журналі The American Journal of Emergency Medicine.

Після госпіталізації у чоловіка зафіксували чотиригодинну ерекцію і згустки крові в статевому органі. Їх довелося відкачувати через голку, а також полегшувати страждання пацієнта льодом.

Як пояснила доктор Міріам Ламамра, коронавірусна хвороба викликала у чоловіка тромбоз, який, своєю чергою? призвів до пріапізму.

Медики
Медики / Фото з вільних джерел

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"Швидше за все, пацієнту знадобиться протез статевого члена", - стверджують медики.

Чоловік провів два тижні в реанімації і був підключений до апарату штучної вентиляції легенів, але в підсумку видужав.

За словами дослідників, наразі це перший і єдиний описаний випадок пріапізму у хворого на коронавірусну хворобу COVID-19.

Пріапізм — тривала та болюча ерекція статевого члена, що не супроводжується статевим збудженням та статевим потягом. Назва походить від ім'я давньогрецького бога плодовитості Пріапа, відомого своїми тривалими ерекціями.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Додаток Apple covid-19 обзавівся новою функцією, врятує мільйони життів.

Як повідомляв портал Знай.ua, Львів'яни з підозрою на китайський вірус чекають тесту тижнями - "Які шанси дожити?".

Також Знай.ua писав, що Марцінків не пускає в лікарні Франківська хворих на китайський вірус - переповнені.