Співробітники української кіберполіції змогли викрити українку, яка видурювала гроші громадян під виглядом мережевої торгівлі речами. Виявилося, що "продавчиня" вимагала повну передоплату, а після блокувала номери клієнтів.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Департаменту кіберполіції.

Підозрювана, фото: Кіберполіція
Підозрювана, фото: Кіберполіція

"Кіберполіція встановила, що жінка створила і адмініструвала інтернет-магазини на відомому торговому майданчику і нібито продавала жіночий одяг. Для маскування своєї шахрайської діяльності створювала інформацію на сайті з позитивними відгуками, чим запевняла громадян здійснювати передоплату в повному обсязі. Отримавши оплату, жінка в більшості випадків блокувала номери телефонів покупців, або не відповідала на дзвінки та повідомлення. Деякі покупці замовлення все ж таки отримали, але такі, які не відповідали розміщеним на сайті фотографіями і описам. За попередніми даними підозрювана обдурила більше 50 жінок.", - повідомляють правоохоронці.

Також відомо, що кіберкопи вже провели обшук за місцем проживання підозрюваної. За результатами було вилучено комп'ютерну техніку, мобільний телефон, банківські картки та "чорнові" записи. Зараз жінці вже оголошено про підозру у ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років. Матеріали справи направлено до суду.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Дніпрі судять вчителя-нелюда, який збезчестив юну ученицю - у в'язниці вже зачекалися.

Як повідомляв Знай.uа на Прикарпатті спіймали небезпечного шахрая в погонах — прикидався поліцейським і виманював гроші.

Знай.uа писав, під Одесою схопили чотирьох збоченців з Запоріжжя - полювали на дітей.