На півночі М’янми поблизу міста Хпакант через потужні дощі стався зсув ґрунт, а це, своєю чергою, призвело до обвалу нефритової шахти. В результаті цього понад 100 людей загинули на місці.

Джерело: іноземне видання BBC.

Як відзначається, напередодні на півночі М'янми пройшов дуже сильний дощ, який спровокував сповзання ґрунту, що змішався із брудом та завалив вхід до шахти. Гірська порода зійшла зі скелі висотою близько 300 м. Унаслідок цього з життя пішло понад 100 осіб, які займалися видобутком каміння.

Фото з місця трагедії

"Щонайменше 126 тіл були знайдені після зсуву на місці видобутку нефриту на півночі М'янми", - йдеться повідомленні.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Наразі ж на місці трагедії працюють рятувальники та волонтери, які розшукують тих, хто вижив, і тіла загиблих.

Фото з місця трагедії

До слова, М’янма є найбільшим виробником нефриту — напівкоштовного каменю зеленого відтінку. Так, на нефритових шахтах, де його видобувають, часто трапляються нещасні випадки — зокрема й тому, що там працюють нелегально — лише за 2019 рік унаслідок них загинули понад 100 людей.

Нагадаємо, раніше в ДСНС розповіли, що зруйнувала стихія на Прикарпатті.

Як повідомляв портал "Знай.uа", на Франківщині повінь затопила села.

Також, "Знай.uа" писав, що в Яремче під жінкою з дітьми обвалилася дорога.