Народний депутат від "Слуги народу" Олександр Дубінський розкрив масштабну схему Національного банку України, за допомогою якого з державного бюджету зникають мільярди, а також заявив, що главу даного банку Якова Смолія "потрібно запроторити у в'язницю".

Про таке він розповів у політичному шоу "Право на владу", яке транслюють на телеканалі "1+1".

"Ми повинні обговорювати не відставку Смолія, а його посадку… Нацбанк опускав курс гривні, а точніше курс долара – з 30 до 25. І це сталося тільки через помилковий прогноз і роботу Смолія, глави банка. Мінус 7 мільярдів доходів в бюджет, дирка по митниці – 43 мільярди. Мінус 50 мільярдів гривень – це тільки результат роботи Смолія і його політики, політики на зниження інфляції. Адже що сталося? Відбулася реалізація масштабної афери.

Фото зі студії

Парна ставка 6% і рефінансування під 6%, при тому що облігації внутрішньої державної позики України приносять 12% в рік. Один з найкрупніших банків країни – "Альфабанк" з російським капіталом є найбільшим отримувачем рефінансування Нацбанку під 6%, при цьому він купує облігації та отримує 12%. 6% прибутку на грошах Національного банку. Це гроші вкрадені з держаного бюджету і виведені", - наголосив Дубінський.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, квіткові подарунки нардепів розлютили українців – це "абсолютний жах", - Анатолій Матіос.

Як повідомляв Знай.uа у Мілованова був конфлікт із Зеленським через гумор і Кварталу-95.

Знай.uа писав, Шуфрич вимагає скасувати заборону на "георгіївську стрічку" - законопроєкт уже в Раді.