Узбережжя Чорного моря неподалік Одеси у цьому сезоні розчарувало туристів не особливо стабільною екологічною ситуацією. Крім регулярного напливу водоростей, в районі Затоки виявили нове лихо – десятки мертвих качок у море.

У місцевому Telegram-каналів вказується, що у воді було виявлено близько 50 качок-нирків. Їх помітили відпочивальники біля залізничної станції "Дружба" в районі Затоки.

"Зі сторони мосту принесло близько 50 дохлих качок, сморід страшний", - сказали автори відео.

Морські нирки – птахи сімейства качиних, невеликого розміру, до 1 кг вагою. У спільноті уточнили, що причиною масової загибелі птахів могло стати отруєння морської води невідомими отруйними речовинами.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

За даними екологів, біля берегів Одеси було зафіксовано цвітіння моря. Водорості під впливом високої температури почали розкладатися.

Біля берегів почав накопичуватися бруд разом з водоростями. В Одеській мерії повідомили, що за останні дні на міських пляжах було прибрано і вичищено понад 30 кубометрів водоростей.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, глава МОЗ Степанов заговорив про суворий карантин та безкоштовні тести - "Країна не повторить..."

Як повідомляв портал Знай.uа, "залізний кінь" припаркувався просто в морі. Відпочиваючі ще не бачили таких маневрів.

Також портал Знай.uа писав, що Одесу та інші курорти України можуть закрити через коронавірус.