У 1947 році небо привітало один із найкрасивіших та найбільш комфортабельних пасажирських авіаперевізників своєї епохи: Boeing 377 Stratocruiser.

Про історичну подію і її головного "героя" розповідає Telegram-канал Old History.

За основу для Boeing 377 Stratocruiser взяли бомбардувальник В-29, зірку авіації часів Другої Світової війни. Передові технології та сміливість дизайнерів дозволили представити не лише найбільш швидкий літак, але й найбільш комфортний.

Boeing 377 Stratocruiser, фото Telegram
Boeing 377 Stratocruiser, фото Telegram

Літак складався з двох палуб. При цьому, першу палубу використовували як кімнату-клуб. За задумом творця, на нижню палубу пасажири спускались, щоб пограти в настільні ігри, випити аперитив або коктейль після їди. Окрім того, друга палуба була зроблена таким чином, що всі сидячі місця трансформувались у повноцінне місце для сну у горизонтальному положенні. Оскільки цей винахід позиціонувався як літак на дальні відстані - до Старого Світу, Ріо або Гаваїв - можливість виспатись спокушала купити квиток саме на такий літак.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Boeing 377 Stratocruiser, фото Telegram
Boeing 377 Stratocruiser, фото Telegram

Для літака була розроблена окрема лінія посуду. Якщо пасажир купував місце у кріслі-ліжку, йому приносили сніданок у постіль. Найпередовіший дизайн у кольорах, лініях і матеріалах перетворював Boeing 377 Stratocruiser на літак мрії.

Boeing 377 Stratocruiser, фото Telegram
Boeing 377 Stratocruiser, фото Telegram

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Над Львовом у літак влучила блискавка, пасажири пережили страшне: "Сиділи максимально тихо".

Як повідомляв портал Знай.ua, Перший у світі пасажирський літак сконструював українець: історія славетного "Іллі Муромця".

Також Знай.ua писав, Летів до Києва: в Ірані розбився український літак МАУ, не вижив ніхто.