Голова Кабміну Денис Шмигаль у ході години запитань до уряду у Верховній раді розповів про роботу над картою зон, вразливих до повеней.

Джерело: відеозапис доповіді прем'єр-міністра Дениса Шмигаля доповідь під час "години запитань до Уряду", оприлюднений Інформаційним управлінням Верховної Ради України, а також на телеканалі "Рада".

Повінь в Карпатах, скрін з відео
Повінь в Карпатах, скрін з відео

Це дасть можливість керувати ризиками повені. Наразі ведеться робота з визначення зон, вразливих до затоплення, для яких складатимуться карти загроз і ризиків затоплення”, - розповів Шмигаль.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Окрім того, розробка і підготовка такої карти є частиною зобов'язань, які мусить виконати Україна на шляху до повної інтеграції в Європейський Союз. Шмигаль заявив, що до 31 жовтня 2022 року Україна має не лише завершити роботу над картою зон, вразливих до повеней, а розпочати роботи, покликані на превенцію затоплень, а також розробку протоколів боротьби зі стихією.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше на Львівщині затопило сотні будинків.

Також "Знай.uа" писав, що Прикарпаття повністю затопило.