Як виявилося, для безпечного розморожування продуктів харчування є не так багато способів, як цього хотілося б. Інші способи звичайно не вб'ють, але як мінімум зіпсують травлення, і смакові якості можуть загинути теж.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДавайте разом розберемося, як правильно розморожувати м'ясо, рибу та овочі з ягодами, і з'ясуємо нарешті, чи можна влаштовувати разморозку в мікрохвильовці.
Розморожування під водою
До появи мікрохвильовок цим бабусиним методом користувалися, напевно, в кожній сім'ї. Чого простіше — кидаєш м'ясо в ємність з водою або кладеш під струмінь з-під крана, і через кілька хвилин його можна готувати. Але такий спосіб хороший не завжди.
В ідеалі продукт (м'ясо, курка або риба) повинен бути в заводській вакуумній упаковці, щоб не стикався з водою, інакше з нього разом з соками підуть корисні речовини. Так раніше робили в їдальнях. Зараз цей спосіб краще не використовувати.
Розморожування у мікрохвильовій печі
Навколо цього методу досі ходять суперечки. Одні кажуть, що мікрохвильове випромінювання безпечне, інші запевняють, що це шкідливо і псує продукти. І не тільки через "небезпечні" хвилі, а через посуд, в якому ви розігріваєте їжу. В ідеалі розморожувати продукти в тому посуді, на якому є значок "дозволено для використання в мікрохвильовій печі". І беріть тільки такий шматок, який збираєтеся відразу приготувати і з'їсти. Повторне заморожування і розморожування до добра не доведе.
Розморожування в холодильнику
Це найвірніший та найефективніший спосіб розморожування. Хоча і найтриваліший. Але саме так продукти максимально збережуть корисні якості і зовнішній вигляд. Перекладіть продукт з морозилки в глибоку тарілку, лоток або харчовий контейнер, не виймаючи його з упаковки (ви ж не хочете заляпати холодильник), помістіть його на полицю з найвищою температурою (зазвичай це верхня полиця), ще краще якщо в холодильнику є зона свіжості: там оптимальна для розморожування температура.
Розморожування на столі
Розморожувати продукти при кімнатній температурі експерти не рекомендують. Тим самим ви створите ідеальне середовище для бактерій і мікробів (вони з'являться і всередині, і на поверхні) і зіпсуєте смак продукту.
Розморожуємо овочі і ягоди
На овочі та ягоди "м'ясні" поради не діють. Якщо ви задумалися про те, як їх розморожувати, саме час - прочитати, що пише виробник. Ці рекомендації вже точно вивірені. Але найчастіше таким продуктам дають трохи зігрітися і відразу кидають на сковороду або в каструлю — дивлячись що ви вирішили приготувати.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, на заміну магазинним солодощам – рецепт домашнього желе зі смородини, від якого не відтягнеш і за вуха.
Як повідомляв Знай.uа домашня ковбаса за 1 годину – після цього рецепту ви не зможете повернутися до магазинної.
Знай.uа писав, простий торт до чаю може приготувати кожен, смачний і ефектний десерт без зайвого клопоту.