Як виявилося, для безпечного розморожування продуктів харчування є не так багато способів, як цього хотілося б. Інші способи звичайно не вб'ють, але як мінімум зіпсують травлення, і смакові якості можуть загинути теж.

Давайте разом розберемося, як правильно розморожувати м'ясо, рибу та овочі з ягодами, і з'ясуємо нарешті, чи можна влаштовувати разморозку в мікрохвильовці.

Розморожування під водою

До появи мікрохвильовок цим бабусиним методом користувалися, напевно, в кожній сім'ї. Чого простіше — кидаєш м'ясо в ємність з водою або кладеш під струмінь з-під крана, і через кілька хвилин його можна готувати. Але такий спосіб хороший не завжди.

В ідеалі продукт (м'ясо, курка або риба) повинен бути в заводській вакуумній упаковці, щоб не стикався з водою, інакше з нього разом з соками підуть корисні речовини. Так раніше робили в їдальнях. Зараз цей спосіб краще не використовувати.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Розморожування в мікрохвильовій печі, фото: Сьогодні
Розморожування в мікрохвильовій печі, фото: Сьогодні

Розморожування у мікрохвильовій печі

Навколо цього методу досі ходять суперечки. Одні кажуть, що мікрохвильове випромінювання безпечне, інші запевняють, що це шкідливо і псує продукти. І не тільки через "небезпечні" хвилі, а через посуд, в якому ви розігріваєте їжу. В ідеалі розморожувати продукти в тому посуді, на якому є значок "дозволено для використання в мікрохвильовій печі". І беріть тільки такий шматок, який збираєтеся відразу приготувати і з'їсти. Повторне заморожування і розморожування до добра не доведе.

Розморожування в холодильнику

Це найвірніший та найефективніший спосіб розморожування. Хоча і найтриваліший. Але саме так продукти максимально збережуть корисні якості і зовнішній вигляд. Перекладіть продукт з морозилки в глибоку тарілку, лоток або харчовий контейнер, не виймаючи його з упаковки (ви ж не хочете заляпати холодильник), помістіть його на полицю з найвищою температурою (зазвичай це верхня полиця), ще краще якщо в холодильнику є зона свіжості: там оптимальна для розморожування температура.

Розморожування на столі

Розморожувати продукти при кімнатній температурі експерти не рекомендують. Тим самим ви створите ідеальне середовище для бактерій і мікробів (вони з'являться і всередині, і на поверхні) і зіпсуєте смак продукту.

Розморожуємо овочі і ягоди

На овочі та ягоди "м'ясні" поради не діють. Якщо ви задумалися про те, як їх розморожувати, саме час - прочитати, що пише виробник. Ці рекомендації вже точно вивірені. Але найчастіше таким продуктам дають трохи зігрітися і відразу кидають на сковороду або в каструлю — дивлячись що ви вирішили приготувати.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на заміну магазинним солодощам – рецепт домашнього желе зі смородини, від якого не відтягнеш і за вуха.

Як повідомляв Знай.uа домашня ковбаса за 1 годину – після цього рецепту ви не зможете повернутися до магазинної.

Знай.uа писав, простий торт до чаю може приготувати кожен, смачний і ефектний десерт без зайвого клопоту.