Літо — час, коли всі забувають про чай і марять пивом, мохіто і квасом. Науковці назвали лайфхак, що дозволяє максимально швидко і ефективно охолодити пляшку пива або вина.

Джерело: видання The Sun.

Дослідники протестували вісім популярних методів охолодження і з’ясували, що охолодити улюблений напій лише за 30 хвилин можна за допомогою води, льоду і солі.

Вино
Вино / Pixabay

Холодильник, морозильна камера, лід, холодна вода і навіть вологі паперові серветки - охолодити напої спробували по-різному. Але, як з’ясувалось ефективно охолодити можна лише одним шляхом.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

1 спосіб: 1 кг льоду у відрі наповнюється достатньою кількістю води з додаванням 100 г солі. За півгодини температура пива впала до 1,6 °C, а після години впала нижче 0 °C.

2 спосіб: у відро з льодом і холодною водою на цей раз не додавали сіль. Температура пива знизилася на 16 градусів.

3 спосіб: пляшку поклали в морозилку. Через 30 хвилин температура пива досягла 8 °C.

пиво, ілюстративне фото Getty Images
пиво, ілюстративне фото Getty Images

Так, сіль охолоджує напій на 3 градуси. Морська вода має нижчу температуру замерзання, ніж звичайна вода, тому додавання солі буде означати, що температура крижаного розчину може фактично бути нижче нуля. Найменш ефективним способом виявилося занурення пляшки у відро з холодною водою без льоду — це призвело до незначного падіння температури на 2,5 градуса.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, насолоджуйся літом, але за кермо не сідай: як приготувати вишукану вишневу наливку.

Як повідомляв портал "Знай.uа", для читачів підготували рецепт варення з абрикосів.

Також "Знай.uа" писав, як приготувати малосольні огірки.