Ексміністерка охорони здоров'я Уляна Супрун продовжує свою блогерську діяльність, і на цей раз її пост був присвячений проблемам психічного здоров'я. Як наголосила колишня очільниця МОЗ, психічні захворювання є не менш серйозними, ніж захворювання фізичні, але пересічні люди ігнорують цей факт.

Відповідний допис був оприлюднений на сторінці Супрун в соцмережі Facebook.

Уляна Супрун, фото YouTube
Уляна Супрун, фото YouTube

"Однак, дискусія в коментарях показала, що багато хто некоректно розуміє поняття “психічний розлад”. Люди уявляють його лише як серйозні хворобливі стани, які можуть супроводжуватися мареннями, галюцинаціями, серйозними порушеннями свідомості та мисленнєвих процесів, невідповідній до ситуації поведінці. Однак, психічний розлад може бути й в людини, яка ззовні нічим не відрізняється від інших, веде звичайне соціальне життя, працює та загалом виглядає цілком задоволеною. І лише найближчі помічають, що щось не так.

Через це психічний розлад може розглядатися як щось менш реальне у порівнянні з фізичним захворюванням, а людей з психічними розладами можуть вважати винними у своїй хворобі, ледачими або безвідповідальними. У суспільстві, де сформувалося викривлене розуміння та неправильне ставлення до людей з психічними розладами, бояться відкрито говорити про проблеми психічного здоров'я. Публічне визнання власного стану сприймається не як сила, а як слабкість. І люди закриваються в собі та ігнорують проблему. Це може призвести до катастрофічних наслідків", - йде мова у публікації.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Так, згідно з офіційними даними ВООЗ, кожна четверта особа раз в житті стикається з психічними розладами

"Психічний розлад — таке ж захворювання, як, наприклад, хвороби судин та серця або цукровий діабет. Його прояви не так помітно ззовні, однак самопочуття від цього не покращується. Щоби вилікувати психічний розлад, так само необхідно пройти належну діагностику, лікування, заручитися підтримкою оточення", - підкреслила ексміністерка.

Пару тижнів тому опублікувала пост про те, як будувати стосунки з людиною, якщо в неї психічний розлад. Там ще була...

Geplaatst door Уляна Супрун op Zaterdag 4 juli 2020

Нагадаємо, Супрун поділилася важливими порадами щодо виходу з затяжного карантину.

Як повідомляв Знай.uа "Ця медицина дісталася від вас!", - Мосейчук і Дубинський вдарили Герасимова "нижче пояса".

Знай.uа писав, Супрун розкритикувала носіння рукавичок і сумнівається в масках, допоможе тільки одне.