У Москві працівники Федеральної служби безпеки РФ затримала колишнього українського футболіста Василя Василенка, якого підозрюють у шпіонажі на користь правоохоронних органів України.

Джерело: іноземне видання ТАСС.

Варто зауважити, що Василенко з 1992 до 2001 року грав захисником декількох українських футбольних команд: "Таврія", "Торпедо" і "Дружба". Так, зауважується, що 53-річного спортсмена затримали ще в жовтні 2019 року. Тоді його звинувачували у незаконному переміщенні через кордон РФ.

А вже після березня 2020 року слідчі звернулися до суду з клопотанням про продовження тримання під вартою Василенка, але тоді у справі з'явилася й інша стаття — шпіонаж. Санкція цієї статті передбачає до 20 років ув'язнення.

ФСБ, фото з вільних джерел
ФСБ, фото з вільних джерел

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

"Співробітники ФСБ Росії за участю російських правоохоронних органів встановили причетність громадянина України Василенко Василя Івановича до скоєння злочину, передбаченого ст. 276 КК РФ (шпигунство). Йому пред'явлено звинувачення, він перебуває в одному зі столичних СІЗО", — йдеться в повідомленні.

До слова, деталі даної справи не розголошують, адже вона має відмітку "таємно".