Права українців можливо врегулюють міжурядовою угодою. Про це повідомив міністр сільського господарства і розвитку села Ян Кшиштоф Ардановській.

Міністр зазначив, що приїзди тисяч громадян України на роботу в Польщу створюють чудові можливості для зміцнення дружніх відносин обох країн і народів, і Польща - активний прихильник прозахідного курсу України і засуджує російську агресію на сході цієї країни.

"Між Польщею і Україною розвиваються хороші політичні та економічні відносини. Давнє минуле, як йде вглиб століть, так і те, на жорстокість якого вплинула Друга світова війна, не можуть бути забуті, але вони повинні навчити нас робити висновки. Щоб наші два народи ніколи вже не пішли один проти одного. Щоб пам'ятаючи взаємно завдані страждання, ми могли разом будувати спільне хороше майбутнє", - сказав міністр.

Ардановській вважає, що зараз найкращий час для дружніх відносин. Міністр зазначив, що тисячі українців, які працюють у Польщі, користуються повагою і високо цінуються за чесність, старанність і працьовитість.

"Можливо, знадобиться міжнародний договір, який розширював би гарантії, збільшував безпека, турботу і дотримання прав українських працівників. Все це буде предметом міжнародних переговорів", - додав міністр Ардановській.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, відновлено карантин для пасажирів авіарейсів з України.

Як повідомляв Знай. ua, у Києві банда наглоруких "заробітчан" напала на пенсіонерів.

Також Знай. ua писав, що учням запропонували виконувати роботу прибиральників в школах, батьки обурені.