На Луганщині біля Сєвєродонецька вже другу добу палає ліс, пожежа підійшла впритул до житлових будинків, почалася евакуація людей

Масштабна лісова пожежа в Луганській області, яка розпочалась в понеділок, 6 липня, досягла будинків двох населених пунктів - Вовче і Смоляниново Новоайдарського району. Про це повідомила прес-служба ДУ ДСНС в Луганській області.

Згідно з повідомленням, через сильний вітер вогонь поширився лісом до житлового сектору цих селищ. Почалась евакуація людей.

"Зараз відбувається евакуація жителів цих населених пунктів. На місці працюють 210 чоловік особового складу та 47 одиниць пожежної техніки ГСЧС в Луганській області. На допомогу їм прибули рятувальники з Донецької області в (71 чоловік особового складу та 11 одиниць пожежної техніки)", - повідомили в ДСНС.

Незабаром до ліквідації пожежі приєднаються також харківські і полтавські рятувальники.

Популярні новини зараз
Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

У поліції також розповіли, що в районі смт. Борівське вогонь з поля перекинувся на паркан житлового будинку, в районі села Метьолкіне горить трава та нежитловий будинок, в районі міського звалища горить ліс, вогонь перекинувся на населений пункт Смоляниново.

‼️Увага! Оновлена інформація, додано фото 👇 Сьогодні, 7 липня, починаючи з 13-ої години, на 102 почали надходити...

Geplaatst door Поліція Луганської області op Dinsdag 7 juli 2020

Як пояснили рятувальники, масштабна пожежа сталася через поривчастий вітер, а напередодні загорівся ліс в районі озера Ведмеже між селищем Капітанове і Муратово, Новоайдарського району. Загальна площа пожежі становила 40 га, з яких 20 га низового і 20 га верхового.

Як зазначили в ДСНС, сьогодні пожежа охопила вже площу 85 гектарів.

"Станом на 07 липня 8:11 год, пожежа площею приблизно 85 га - локалізована. Травмованих і загиблих на пожежі не виявлено. Зараз триває ліквідація", - повідомили рятувальники.

Відео пожежі на Луганщині також опублікував місцевий нардеп Сергій Шахов.

Geplaatst door Сергій Шахов op Dinsdag 7 juli 2020

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українцям показали наслідки пожежі в Чорнобильській зоні

Як повідомляв портал Знай.ua, слідом за Чорнобилем на Львівщині спалахнув ліс

Також Знай.ua писав, Київ охопили масштабні пожежі