У мережі з'явилася вельми тривожний запис, який вдалося відзняти завдяки супутнику. На зображених кадрах можна помітити етапи поширення водоростей у прибережній смузі Чорного моря.

Про це стало відомо завдяки повідомленню порталу niknews.mk.ua.

Фахівці провели супутниковий моніторинг цвітіння водоростей в північно-західній частині Чорного моря. Фото опублікував Національний центр управління та випробувань космічних засобів.

Моніторинг проведено з використанням оптичних даних дистанційного зондування Землі з КА Sentinel-3А та КА Sentinel-3B за період з 28 червня по 1 липня 2020 року.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Супутник Sentinel-3А, фото: sentinel.esa.int
Супутник Sentinel-3А, фото: sentinel.esa.int

Вчені також повідомляють, що за індикатор забруднення води та кількості біомаси фітопланктону обрано хлорофіл-а, який побічно дозволяє оцінити інтенсивність цвітіння водоростей у водоймах.

Варто нагадати нашим читачам, що популярний український курорт потопає в медузах. Таким чином, повідомляється, що вже другий місяць відпочиваючі Запорізької області скаржаться на величезну кількість медуз, які плавають біля берега.

І ось, днями туристи, які прибули до Бердянська побачили величезних медуз. При цьому, на відео, яке потрапило в мережу, видно, як вони себе поводять в своєму природному середовищі існування.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Кирилівці пропонують "лікувати" китайський вірус пивом.

Як повідомляв Знай.uа кабани з медузами "віджали" море, таких гостей українці не чекали.

Знай.uа писав, в Кирилівці море заполонили блохи замість медуз - скачуть по хвилях, як коні.