У Верховній Раді розглянуть законопроект про введення податку на землю. Відповідний документ вже зареєстрований під номером 3131. Депутати хочуть змусити українців сплачувати податки за власні земельні ділянки. Відповідно до законопроекту, ставка буде розраховуватися, виходячи з оціночної вартості. При цьому сплачувати податок зобов'яжуть навіть тих людей, які звільнені від інших податків.

Ринок землі, фото: Getty Images
Ринок землі, фото: Getty Images

У Раді вже назвали середню суму, яку доведеться платити українцям. Орієнтовно це 1400 гривень за гектар на рік. Ставка податку на землю дорівнює 5% від оціночної вартості земельної ділянки. Цей платіж не буде обов'язковим для людей, чиї податки з паю (0.3 від оціночної вартості) перевищують суму податку на землю. Якщо ж ситуація зворотна, буде стягуватися мінімальна ставка земельного податку.

Юристи звертають увагу на цікавий нюанс: згідно з чинним законодавством пільгові категорії населення можуть не сплачувати земельний податок (якщо у їх власності менше двох гектарів). Однак якщо буде прийнятий новий законопроект, навіть соціально незахищеним верствам населення доведеться сплачувати кошти до державної скарбниці.

Нагадаємо, раніше "Сміттєву королеву" з Дніпра позбавили бридких "скарбів" - сморід, таргани і щури на весь під'їзд

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляє портал «Знай.uа» Чернівці перетворюються на місто порожніх пляшок і сміттєвих зупинок - тотальне свинство показали одним відео

«Знай.uа» писав, що Львів'яни перетворили сміттєві гори на куточок раю - герої з мітлами