Скандал з “Укроборонпромом” став одним з останніх “цвяхів в труну” перспектив на переобрання Петра Порошенка. Його головними фігурантами були заступник секретаря РНБО Олег Гладковський (до 2014 року – Свинарчук) і його син Ігор.

Сайт Bihus.info опублікував дані про корупційну схему, яку організувала родина. Нібито проводилася закупівля деталей для військової техніки з Росії, ціни на запчастини були завищені, а самі комплектуючі були низької якості.
Однак суд першої інстанції виніс по справі на користь Гладковских.

Ігор Гладковський: біографія і досьє, компромат, скріншот - YouTube
Ігор Гладковський: біографія і досьє, компромат, скріншот - YouTube

Видання Bihus.info зобов'язали вибачитися перед екс-заступником секретаря РНБО і його сином за нібито неправдиву інформацію. Про це повідомив адвокат Гладковских Руслан Волинець, а пізніше підтвердив і керівник сайту Bihus.info Денис Бігус. Однак Бігус зазначив, що це лише рішення суду першої інстанції, і була опублікована лише резолютивна частина. Далі можлива апеляція по справі.

відповідно До положень резолютивної частини, вибачення повинні бути принесені в прямому ефірі. Їх повинен зачитати диктор, а запис звернення повинна зберегтися на Bihus.info.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Нагадаємо, що у разі, якщо б перший заступник секретаря Ради національної безпеки Олег Гладковський не був затриманий в Борисполі, то він би втік.

Як повідомляв портал Знай.uа, НАБУ звернулося в суд з вимогою притягнути голову корпорації "Богдан", колишнього заступника секретаря РНБО України Олега Гладковського до відповідальності за неявку за викликом детективів НАБУ.

Також портал Знай.uа писав, що колишній перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський (Свинарчук), якого НАБУ звинувачує в корупції, вийшов з Лук'янівського СІЗО.