Президент Туреччини Реджеп Тайїп відкрив нову міську лікарню імені Лютфі Кирдар в стамбульському районі Картал та заявив, що країна сповнена рішучості стати центром охорони здоров'я трьох континентів.

Про це повідомляє низка іноземних ЗМІ.

За його словами, будівля нової лікарні вдало вписується в панораму Стамбула та відповідає екологічним вимогам і сейсмостійкість. Зокрема, медзаклад розрахований на обслуговування до 3,5 мільйонів громадян в рік, а щорічно планується проводити до 100 тисяч операцій.

Фото з нової лікарні

Також турецький лідер зазначив, що пандемія коронавірусу забрала життя вже 550 тисяч людей по всьому світі та актуалізувала значущість медицини й розвинення інфраструктури охорони здоров'я.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років
Показати ще

Фото з нової лікарні

"Сьогодні, в багатьох країнах, аж до Бразилії і Сомалі, використовуються апарати штучної вентиляції легенів (ШВЛ) турецького виробництва. Туреччина відправила в 138 країн світу медичну допомогу, не роблячи відмінностей між державами з мовної та релігійної приналежності", - підкреслив Ердоган.

Фото з нової лікарні

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "П**дять наші гроші" - стадіон в Южному підмочив репутацію Зеленського та перетворився на поле для водного поло

Також Знай повідомляв, що в Києві третину торговельних центрів і розважальних закладів економить на антисептиках.

Нещодавно Знай передавав, що Комаровський закликав всіх грати в футбол, щоб не заразитися коронавірусом.