Компанія "Укрзалізниця" заявила про свою готовність відновити пасажирські перевезення у всіх внутрішніх напрямках вже в серпні цього року.

Джерело: повідомлення пресцентру "Укрзалізниці" з посиланням на в.о. голови правління Івана Юрика.

Наразі в Україні ходить приблизно третина поїздів. В Україні карантин продовжено до 31 липня, і в компанії сподіваються, що вже з серпня вдасться відновити повномасштабну роботу.

При цьому багато сподівань покладається й на свідомість самих пасажирів.

"Ми сподіваємося на свідоме ставлення наших пасажирів та відповідальність. Найбільше порушень санітарних норм ми фіксуємо в приміських поїздах. Якщо пасажири не реагують на наші зауваження, ми вимушені викликати працівників поліції", - розповів Юрик.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Окрім того, "Укрзалізниця" планує встановити прилади для інфрачервоної стаціонарної перевірки температури пасажирів на вокзалі у Києві; у випадку успіху проєкт - таке ж обладнання планують встановити й у Львові.

Укрзалізниця, скріншот: YouTube
Укрзалізниця, скріншот: YouTube

"Всі пасажирські поїзди проходять посилену дезінфекційну обробку перед та після рейсу. Також посилено обробку постільної білизни під час прання. У кожному вагоні встановлено санітайзер, яким можуть користуватися пасажири. Поїзні бригади забезпечені засобами індивідуального захисту, пройшли відповідні інструктажі та медогляд.

Для посадки в поїзд пасажири обов`язково повинні вдягти захисну маску, а також пройти температурний скринінг при вході на вокзал та при посадці до вагона. З огляду на заходи безпеки пасажирам рекомендовано якнайменше пересуватися по вагонах", - підкреслюють важливість протиепідемічних заходів в "Укрзалізниці".

На цей момент Кабмін запровадив низку обмежень на пасажирські перевезення, у зв'язку з чим у вагонах реалізують лише близько половини місць.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Укрзалізниця прокатала львів'ян у пекельному купе: "Без вікон, відро води на голову".

Як повідомляв портал Знай.ua, Львів'ян пустять в поїзди і електрички - коли поїдемо.

Також Знай.ua писав, що Укрзалізниця вразила шаленими зарплатами - від 50 до 150 тисяч на добу.