Працівники Служби безпеки України спіймали чоловіка, який за вказівкою іноземних організацій збирав підписати за "приєднання" території сучасного Закарпаття до Угорщини.

Про це йдеться на сайті СБУ.

Як відзначається, зловмисник збирав підписи за скасування Тріанонського мирного договору від 1920 року, за яким Угорщина відмовилася від території сучасної Закарпатської області.

"Здобута оперативниками спецслужби інформація засвідчила факти розроблення та залучення громадян України до втілення стратегій оскарження в міжнародних інституціях результатів Тріанонського мирного договору. Так, іноземні організації використовували громадян нашої держави для збору підписів мешканців області на підтримку петиції щодо скасування умов даного договору", - йдеться в повідомленні.

Фото бюлетенів, в який і ставили підписи українці

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Наразі організатору анкетування слідчими СБУ повідомлено про підозру. Йому обрано міру запобіжного заходу. Перевіряється інформація щодо можливої причетності до антиукраїнської діяльності інших осіб та організацій.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "Поштовх є" – Угорщина зарила сокиру війни та несподівано прийшла на допомогу Україні

Як повідомляв Знай. ua, Угорщина потопає у смітті із Закарпаття, Зеленського просять взяти мітлу

Також Знай. ua писав, Стефанчук виправдав Корнієнка за "корабельні сосни" – "Хто не без гріха, нехай кине камінь"