Заступник міністра закордонних справ Василь Боднар заявив, що Україна і Угорщина вперше за сім років перерви провели засідання комісії з питань економічного співробітництва, а також назвав дані переговори "успішними і конструктивними".

Про таке він сказав в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Обговорено перспективи проведення зустрічі президента України Володимира Зеленського з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном. Орієнтовно, це може бути кінець липня. Угорська сторона пообіцяла надати свої напрацювання щодо тексту меморандуму, який ми запропонували їм ще під час візиту міністра Дмитра Кулеби в Будапешт. <...> Сам факт проведення комісії після семи років перерви – це вже певний поштовх. Міністри особисто погодили і підписали відповідний протокол", – сказав Бондар.

Заступник міністра закордонних справ Василь Боднар

За його словами, Україна і Угорщина домовилися провести додаткові комісії з національних меншин і питань освіти. Крім того, країни домовилися про спільну боротьбу з наслідками паводків на Закарпатті.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

"Наша сторона звернулася з пропозицією про залучення загального чотиристороннього інженерно-саперного батальйону "Тиса", завданням якого є якраз допомога населенню під час паводків", – зазначив він.

До слова, відносини Будапешта і Києва загострилися після прийняття в Україні нової редакції закону про освіту, в якій чітко визначається, що українська мова є обов'язковою для всіх органів влади та громадських організацій, а також обов'язковою для вивчення представниками всіх національних меншин. Угорщина висловила побоювання, що новий український закон може ущемити права угорської меншини на Закарпатті.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, депутати вигадали, як покарати за борги по комуналці – ніякого полювання і подорожей.

Як повідомляв Знай. ua, Європа оновила список країн, яким відкриють кордони — чого чекати українцям з 1 липня

Також Знай. ua писав, Стефанчук виправдав Корнієнка за "корабельні сосни" – "Хто не без гріха, нехай кине камінь"