Обсяг грошових переказів від українців, які працюють за кордоном, в травні 2020 року склав 805 млн доларів, що на 210 млн доларів менше, ніж в травні 2019 року.

Про це повідомляється на сайті Національного банку України.

За даними регулятора, всього за п'ять місяців трудові мігранти перевели в Україну 4,54 млрд доларів США. З них по неформальних каналах в Україну надійшло 1,83 млрд доларів.

Зокрема, можна простежити й динаміку зниження обсягу перерахованих коштів з моменту введення карантинних обмежень: в січні і лютому неформальні надходження були на рівні 480 млн доларів, в березні - 349 млн, квітні - 296 млн, а в травні - 226 млн. При цьому в травні минулого року обсяг таких переказів склав 488 млн доларів.

фото Getty Images
Збір врожаю, заробітчани \\ фото Getty Images

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Водночас у Нацбанку наголосили, що всього в травні 2020 року перерахування заробітчан в Україну склали 805 млн доларів, що на 210 млн менше, ніж в квітні. У річному ж вимірі обсяг грошових переказів скоротився майже на 21% (210 млн доларів США).

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, під Львовом українець намагався прорватися через кордон, щоб "обкурити" Польщу.

Як повідомляв портал Знай.ua, Польща відкрила кордони для українців, без заробітчан сутужно.

Також Знай.ua писав, що українці після карантину кинулись в Польщу і застрягли на кордоні, - пункти пропуску не справляються.