Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов розповів, до чого готуватися школярам та їх батькам у новому навчальному році. За словами глави Моз, визначеності щодо того, діти сядуть за парти, поки немає. Про це чиновник розповів під час брифінгу 10 липня.

Зараз відомство намагається розробити систему, при якій учні зможуть навчатися як очно, так і заочно.

Школа, скріншот: YouTube
Школа, скріншот: YouTube


Степанов заявив, що хоче, щоб діти повернулися за парти. Особливо це важливо для першокласників. Однак через складну ситуацію з коронавірусом поки немає гарантій, що це вдасться реалізувати. Зараз Моз розробляє механізми і правила, за якими буде проходити навчання під час пандемії. Степанов заявив, що Міністерство вибирає, при яких умовах навчання буде проходити в школах, а при яких – будинки.

Максим Степанов, скріншот з відео
Максим Степанов, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Степанов заявив, що його відомство перебуває в тісному контакті з Міносвіти, і розробляє правила спільними зусиллями. За словами глави Моз, остаточна версія правил буде готова протягом найближчих 10 днів.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що дистанційне навчання має залишатися одним з варіантів, але замінити традиційне воно поки що не може.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на Шкарлета скинули всі проблеми МОН.

Як повідомляв Знай. ua, у Моз пояснили, як абітурієнтам отримати відстрочку.

Також Знай. ua писав, що учням запропонували виконувати роботу прибиральників в школах, батьки обурені.