У всіх куточках нашої планети, кожні наступні 5 років, середньорічна температура підвищуватиметься на один градус. Вчені б'ють на сполох, приблизно через рік зростання температури може скласти рекордні півтора градуси.

Про це стало відомо завдяки заявою фахівців з Всесвітньої метеорологічної організації.

Вчені нагадують, що останнє п'ятиріччя стало найтеплішим за всю історію спостережень. За їх словами, головне завдання зараз полягає в тому, щоб до кінця поточного століття температура не підвищилася більше ніж на 2°. В ідеалі підвищення середньої температури не повинне перевищити півтора градуси, і до цього потрібно йти.

Глобальне потепління, фото: gettyimages
Глобальне потепління, фото: gettyimages

Експерти вказали на те, що через пандемію коронавірусу практично у всіх країнах знизилися обсяги викиду вуглекислого газу в атмосферу, однак ці процеси не можна вважати найкращими заходами для стримування глобального потепління. За словами фахівців, це був лише короткочасний процес, тому потрібно шукати зовсім інші заходи для стримування кліматичних змін.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

"У зв'язку з дуже довгим терміном перебування CO2 в атмосфері очікується, що наслідки зниження викидів нинішнього року не приведуть до зниження концентрації CO2 в атмосфері, який є основною причиною підвищення глобальної температури", - підкреслили в організації.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, глобальне потепління змусило сніг в Альпах стати рожевим.

Як повідомляв Знай.uа руйнівний смерч пронісся Україною, рідкісне явище перепугало тисячі людей.

Знай.uа писав, Запоріжжя заполонили отруйні тварини з противними лапками - полюють на людей.