Злочинці роками вигадують нові афери з банківськими рахунками. Зазвичай вони телефонують, щось розповідають і вимагають, щоб люди дали їм персональні дані, номер картки тощо. На жаль, карантин і економічна криза ще один ґрунт, на якому такі злочинці ростуть немов гриби. Нацбанк попереджає українців ніколи не розповідати дані про свої рахунки невідомим людям, які зателефонували вам і переконують, що вони - співробітники банку чи служба підтримки. Нова афера будується на міфі, що людям на картку приходить компенсація за карантин.

Людина біля банкомату, фото з відкритих джерел
Людина біля банкомату, фото з відкритих джерел

Людині телефонують, розповідають про нараховані гроші, проте запевняють, що їм потрібно трішки персональної інформації: найбільш бажаною інформацію, яку хочуть дізнатись від вас аферисти є реквізити вашої картки.

НБУ України закликає усіх зрозуміти, що якщо ви персонально не просили співробітників банку вам зателефонувати - вони вам не зателефонують. Тобто коли ви чуєте, що незнайомі люди рекомендують себе співробітником банку, а потім просять вас назвати реквізити - відразу кладіть слухавку. Вас хочуть обдурити.

📈💳 Під час карантину в Україні зростають кількість та обсяги саме безготівкових операцій з платіжними картками. Тому...

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще
Geplaatst door Національний банк України op Woensdag 8 juli 2020

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "Укрсиббанк" витирає ноги об своїх клієнтів.

Як повідомляв Знай. ua, ПриватБанк відмовився повертати гроші онкохворому клієнту.

Також Знай. ua писав, що в ПриватБанку уточнили, скільки доведеться заплатити "зверху".