Карантин в Україні можуть продовжити вже після 31 липня. Про це повідомил у Моз. Також там зазначили, що ситуація з коронавірусом в країні контрольована.

Так, джерело в Міністерстві охорони здоров'я повідомляє, що карантин можуть продовжити після 31 липня ще на два тижні, тобто до 14 серпня.

Коронавірус карантин
Коронавірус карантин / Фото з вільних джерел

"Ще немає проекту постанови, над ним поки йде робота. Але дискусія йде про те, що доцільно встановити карантин на 2 тижні, бо у COVID-19 такий термін інкубаційного періоду", - повідомили в Моз.

У відомстві вирішують також, в якому вигляді продовжувати карантин. Йдеться про заходи, які залишать, і про ті, що будуть скасовані. Найімовірніше залишаться вимоги до дотримання соціальної дистанції в громадських місцях, а також заходи, що стосуються транспорту, в тому числі і його обробка.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

карантин в Україні, фото: Уніан
карантин в Україні, фото: Уніан

Якщо ж ситуація в якому-небудь регіоні погіршиться, буде, насамперед, зупинена робота спортзалів, стадіонів.

Складним залишається і питання щодо початку нового навчального року в школах з 1 вересня.

"Ми зі свого боку підготуємо інструкції для відкриття стандартного навчання. Але опрацьовуються абсолютно всі варіанти, в тому числі і варіанти дистанційного навчання. Ми розуміємо, що воно не зможе замінити очне навчання, тому потрібно навчити школи забезпечувати епідеміологічну безпеку", - уточнили у відомстві.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що заразність коронавірусу зросла на 30% за мутацій.

Також Знай.ua писав, що Комаровський розповів, кому пощастить не заразитися коронавірусом.