На Закарпатті перед пунктом пропуску "Тиса" утворилася черга з більше 200 автомобілів, які виїзджають з України в Угорщину.

Про це повідомила пресслужба ДПСУ.

"Перед пунктом пропуску "Тиса" спостерігається накопичення легкових автомобілів, які прямують на виїзд з України. Наразі на оформлення очікують близько 200 транспортних засобів", - йдеться у повідомленні прикордонників, опублікованому близько 13:30.

Зазначається, що основна причина утворення "корків" – це збільшення кількості бажаючих потрапити в Євросоюз транзитом через Угорщину. Зокрема, йдеться про громадян, які мають право на проживання в європейських країнах.

Крім того, підвищений ажіотаж на виїзд в Угорщину пов’язаний з тим, що відзавтра, 15 липня Угорщина вводить нові обмеження на своїх кордонах та просилює протиепідемічні обмеження.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За інформацією угорських ЗМІ, від завтра в країні введуть нові обмеження на кордонах, і іноземці з "червоної зони", до якої скоріш за все, ввійде Україна, не зможуть потрапити в Угорщину.

Про таку ж величезну чергу на КПП "Чоп-Захонь" у своєму Telegram повідомив журналіст Віталій Глагола, який оприлюднив фоо та відео з місця подій.

Журналіст також показав фото з пункту пропуску "Лужанка". Там утворилось масове скупчення пішоходів-подорожуючих, які хочуть ще сьогодні потрапити.

Як видно з кадрів, на КПП величезне скупчення людей, причому практично усі вони не мають масок і не дотримуються дистанції.

"Введені обмеження стосуються і громадян України. Угорцям, що їдуть з країн "жовтої" та "червоної" зон доведеться проходити двотижневу самоізоляцію. Карантину можна уникнути, маючи два негативних тести, зроблені в останні 5 днів. Обов'язкова самоізоляція також поширюється на іноземців, які прибувають в Угорщину з "жовтої зони", а ось іноземці з "червоної зони" в Угорщину потрапити не зможуть", - зазначив журналіст.

В ДПСУ повідомили, що прикордонники намагаються прискорити здійснення митного контролю у взаємодії з угорськими службами.

Службовці просять громадян України врахувати ситуацію, що склалася.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на кордоні з Росією вишикувалися кілометрові черги, тисячі авто застрягли на невизначений час

Як повідомляв портал Знай.ua, українці після карантину кинулись в Польщу і застрягли на кордоні

Також Знай.ua писав, під Львовом українець намагався прорватися через кордон, щоб "обкурити" Польщу.