Зеленський відправив Хомчака та заступника Єрмака в зону бойових дій на Донбасі, де внаслідок обстрілу напередодні загинув військовий медик.

Про це повідомляє сайт глави держави.

Зазначається, що президент Володимир Зеленський взяв під особистий контроль ситуацію з убивством бойовиками військового медика та пораненням бійців під час евакуації тіла загиблого військовослужбовця в районі Зайцевого на Донбасі.

"Висловлюємо найщиріші співчуття сім'ям загиблих. Це незбагненна трагедія для них, для нас, для країни", – заявив Зеленський.

Президент, коментуючи вбивство українського медика на Донбасі, заявив, що Україна має жорстко відповідати на дії бойовиків.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

"Ця трагедія ще раз повертає нас до розуміння наших фундаментальних цінностей. Україна повинна жорстко охороняти свої території. Україна повинна жорстко відповідати на підлі дії бойовиків. Україна повинна чітко розуміти ризики, які несе існування сірих кримінальних анклавів. Україна повинна завжди знати ціну "обіцянкам" тієї сторони. Це незбагненна трагедія для них, для нас, для країни", - заявив Зеленський.

Він підкреслив, що вбивство військових, які хотіли забрати тіло загиблого бійця, – це "черговий доказ цинізму, брехні й нелюдяності бойовиків".

"Тут не може бути жодного подвійного трактування. Є конкретний умисний злочин – убивство, засідка і повторне вбивство. Усе це зайвий раз переконує в тому, що війна триває", – сказав президент.

Також президент наголосив, що війна триватиме, допоки з іншого боку лінії фронту є зацікавлені в дестабілізації ситуації й допоки бойовики відкривають вогонь після підтвердження режиму "тиша" по білих касках та по медиках.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, 13 липня бойовики обстріляли військових, які евакуювали тіло українського бійця, який загинув, підірвавш на вибуховому пристрої поблизу населеного пункту Зайцеве. Унаслідок підступного обстрілу загинув військовий медик

Як повідомляв портал Знай.ua, українські захисники на Донбасі потрапили у засідку російських окупантів

Також Знай.ua писав, Путін готує удар по Україні з анексованого Криму - глава ВМС стривожив прогнозом