З вересня у школах України обов'язково будуть вимірювати температуру і користуватися масками. Про це розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов на прес брифінгу.

"Разом з Міністерством охорони здоров'я ми аналізуємо ситуацію, в тому числі дивимося, як це роблять за кордоном і хочемо взяти кращі практики. Можу сказати, що буде обов'язкове вимірювання температури для працівників, дітей. При 37,2 і вище ні співробітники, ні діти не будуть допускатися до роботи і навчання. Батьки, які приводять дітей у школу, повинні користуватися масками. У школі будуть антисептики і діти повинні ними користуватися", - заявив міністр.

Школа, скріншот: YouTube
Школа, скріншот: YouTube

Степанов пояснив, що дані правила ще будуть доопрацьовувати і можливо найближчим часом їх подадуть на затвердження в Кабінет міністрів.

"Зараз ми розробляємо правила, яким чином наші діти будуть вчитися з першого вересня. Що стосується медичної сестри, яка працює в школі, вважаємо, що це питання слід розглянути і власнику закладу, адміністрації - яким чином буде працювати медична сестра. Що стосується скринінгу температури, то вимірювати її можуть і інші працівники школи. Всі ці моменти будуть викладені в наших правилах, які розробляються спільно з Міністерством освіти і науки ", - зазначив Максим Степанов.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Глава міністерства зазначив, що правила поведінки повинні бути не тільки зручними, але і ефективними для захисту.

"У нас ще не було такої ситуації, яку ми переживаємо за коронавирусной хвороби та пандемії у всьому світі. Тому з одного боку ми повинні розробити максимально комфортні правила, а з іншого - вони повинні створити безпечні умови для здоров'я наших дітей ", - додав Степанов.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Чернівцях дітей не пустять в садки.

Як повідомляв Знай. ua, українські мами висловили категоричне і однозначна думка про дистанційному навчанні.

Також Знай. ua писав, що Моз показав, як будуть перевіряти школярів з 1 вересня.