У середу, 15 липня, керівник апарату Верховної Ради В'ячеслав Штучний прийняв рішення скласти повноваження. Про це повідомили джерела в апараті парламенту, передає "Українська правда".

Цю інформацію також підтвердив народний депутат від фракції "Слуга народу" Олександр Качура на своєму Telegram-каналі.

Нардеп розмістив фотографію заяви Штучного про звільнення з посади, назвавши його рішення "мудрим і зваженим".

"В зв'язку з вирішенням питання щодо призначення мене на іншу посаду в державному органі, прошу розглянути питання щодо мого звільнення з посади керівника апарату Верховної Ради", – йдеться у підписаному 15 липня документі.

скріншот з Telegram-каналу Олександра Качури

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

При цьому, на яку саме посаду Штучний вирішив проміняти місце керівника апарату Верховної Ради, не уточнюється.

Варто відзначити, що своє крісло Штучний займає з 19 вересня минулого року. До цього президент Володимир Зеленський призначив його першим заступником начальника Управління державної охорони.

В'ячеслав Штучний, фото rada.gov.ua
В'ячеслав Штучний, фото rada.gov.ua

Крім того, чиновник також є директором Інституту управління державної охорони України Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, після відставки Якова Смолія на початку липня президент Володимир Зеленський підшукує нового голову Національного банку. Зараз розглядається дев'ять кандидатів на посаду.

Як повідомляв портал Знай.uа, Олег Ляшко "відправив" головного санітарного лікаря України у відставку і навіть далі: "Віктор, не ганьби".

Також портал Знай.uа писав, що українці закликають Володимира Зеленського виконати свою передвиборчу обіцянку і подати у відставку з посади президента України за порушення закону. Зокрема, мова йде про визнання глави держави, що він не задекларував понад 5 мільйонів гривень, що в свою чергу є порушенням українського законодавства.