У столиці Вірменії мітингувальники облили борщем посольство України, висловлюючи таким чином обурення через заяву українського МЗС про конфлікт з Азербайджаном.

15 липня група протестуючих облила борщем будівлю посольства України у Єревані. Акцію організувало молодіжне крило партії "Дашнакцутюн". Про це повідомляє вірменське видання Panorama.

За інформацією видання, протестувальники прийшли під посольство з плакатами, на яких українською та англійською мовами написані такі гасла: "Ганьба Україні", "Україна + Азербайджан", "Не будь як Україна", та скандували "Україна, не провокуй", "Не підтримуйте агресора".

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Мітингувальники були незадоволені коментарем Міністерства закордонних справ України, в якому містився заклик до відновлення "територіальної цілісності Азербайджанської Республіки в її міжнародно визнаних кордонах".

"Українська сторона виступає за політичне врегулювання ситуації на основі дотримання суверенітету і територіальної цілісності Азербайджанської Республіки в її міжнародно визнаних кордонах", - йшлось у заяві МЗС України.

Вчора, 14 липня, у зв’язку з цією заявою українського посла викликали до МЗС Вірменії.

"Азербайджан вже кілька днів оголошує війну Вірменії, на кордоні відбуваються сутички. Різні держави та організації зробили заяви з цього приводу. Заява України була односторонньою, прихильною до Азербайджану. Такими діями Україна вбиває клин у вірменсько-українські відносини", - цитує вірменське видання учасників акції.

Поліція вимагала, щоб мітингувальники розійшлися. Ті, йдучи, залишили плакати на видному місці, щоб дипломати могли їх прочитати.

Зазначимо, що 12 липня Азербайджан та Вірменія повідомили про збройну сутичку на кордоні двох країн. Вірменія заявила, що військовослужбовці Азербайджану зробили спробу порушення державного кордону на автомобілі УАЗ, а потім намагалися захопити вірменський опорний пункт.

Азербайджан зі свого боку звинуватив Вірменію у провокації, заявивши, що вірменські військові відкрили вогонь з артилерійських установок.

14 липня Азербайджан повідомив про загибель під час бойових дій генерал-майора Полада Гашимова та полковника Ільгара Мірзоєва, який був начальником артилерії армійського корпусу.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, між Азербайджаном і Вірменією спалахнув збройний конфлікт, загинули військові

Як повідомляв портал Знай.ua, у Сербії розлючений натовп штурмував парламент через посиленню карантину

Також Знай.ua писав, міністр оборони Грузії Тіна Хідашелі заявила, що Російська Федерація провокує Тбілісі на збройний конфлікт.