Глобальне потепління вже відчувають жителі по всій планеті.. Після безсніжною і теплої зими в Україні було незвично спекотне літо, яке, за прогнозами синоптиків, триватиме на місяць довше покладеного.

Голова відділу агрометеорології Укргідрометцентру Тетяна Адаменко розповіла, осінь і зима цього року знову будуть теплими, а метеорологічне літо триватиме додатковий місяць.

Метеоролог оцінила шанси на те, що в Україну в 2020 році зможе прийти метеорологічна зима все менше 10%.

Спека, скріншот: YouTube
Спека, скріншот: YouTube

Адаменко називає погоду в Україні кліматичних шоком і відзначила, що відбувається зміщення кліматичних зон на північ, динні регіони все більше стають схожі на північну степ – в тому числі, і Поліссі.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

Метеоролог згадує, що в Україні стали частим явищем екстремальні погодні явища, які, хоча й спостерігалися на території нашої країни перш, фіксуються зараз на нехарактерних раніше територіях.

Навіть цього літа виснажлива спека змінюється рясними зливами з рекордною кількістю опадів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Карпати накрили смерчі з градом, страшніше потопу, українці в жаху.

Як повідомляв Знай. ua, у Запоріжжі "помер" унікальний водоспад.

Також Знай. ua писав, що стихія одягне дніпрян пуховики, справжня зима в розпал липня.