Президент Володимир Зеленський під час селекторної наради за участю представників уряду і правоохоронних органів заявив, що українці втомилися від карантину, а відтак, його не варто поспішати продовжувати більш, аніж на місяць.

Про це повідомляється на сайті глави держави.

"Не треба поспішати з продовженням карантину надовго, треба діяти по розвитку ситуації. Все вже втомилися від цього карантину. Потрібні чіткі рамки, як ми його продовжимо, щоб у людей були можливості для життя в безпеці, щоб міг функціонувати бізнес, щоб економіка не стояла на паузі. Тому спочатку продовжуємо на місяць, але не більше", - заявив Зеленський.

Зеленський, фото: Офіс президента
Зеленський, фото: Офіс президента

Водночас, за словами міністра охорони здоров'я Максима Степанова, вже розроблена постанова зі змінами, які стосується існування карантину в державі в цілому.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"Згідно з документом, регіони будуть розділені на чотири зони - "зелену", "жовту", "помаранчеву" і "червону", де будуть діяти чіткі критерії щодо обмежень. Обмежувальні заходи будуть вводити в залежності від ситуації, що виникає в тому чи іншому населеному пункті області", - йдеться в документі.

До слова, за даними Центру громадського здоров’я, станом на 16 липня в Україні підтверджено 56 455 випадків COVID-19, з них 28 931 одужав, 1445 померли. Протягом останньої доби лабораторно підтверджено 848 випадків.

Найбільша кількість активних хворих на 100 тис. населення зареєстрована у Львівській (246,1), Чернівецькій (212,4) та Закарпатській (208,8) областях.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на Закарпатті посилять карантин, китайський вірус не відступає

Як повідомляв Знай.uа, українських школярів поділять на 4 групи — головні правила для нового навчального року під час пандемії коронавірусу.