Неперевершена українська актриса театру та кіно, Герой України Ада Роговцева 16 липня святкує свій 83-ій день народження.

Ада Роговцева відома не лише як талановита актриса, але і як патріот України. Вона неодноразово виступала для українських воїнів на передовій, збирала кошти для поранених. За таку активну проукраїнську позицію і допомогу військовим на Донбасі з недавніх пір артистка була оголошена персоною нон грата в Росії, де також багато років грала в театрі і знімалася в кіно. Говорячи про це, Роговцева жартома називає себе "бандерівкою".

"Не можна називати братом того, хто йде на тебе війною", - ввжає Ада Роговцева.

Ця тендітна жінка володіє незвичайною силою духу і вміє тихим голосом донести до мільйонів шанувальників прості істини про любов, обов'язок, патріотизм.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

У своїх численних інтерв'ю Ада Миколаївна неодноразово розповідала про своє ставлення до подій, прямо називаючи Росію агресором, а Путіна – сучасним Гітлером.

Але ще більше її турбує той факт, що в Україні - дві реальності. Адже далеко не всі українці розуміють серйозність і небезпеку становища, в якому опинилася країна через агресію Росії.

"Триває війна, а ми живемо так, ніби її немає. Там, на війні, мерзнуть хлопчики, недоїдають, дивляться смерті в обличчя. І гинуть. Ось ці дві реальності мене вражають. Адже ніби біля гробів танцюємо, об'їдаємося. Це не означає, що повинне завмерти життя, але потрібно бути милосерднішими. Ця небезпека не тільки над тими хлопчиками – вона над нами", – впевнена Роговцева.

Поїздки на фронт стали частиною життя актриси, і вона відправляється до українських захисників без страху.

"Я їду туди тільки тому, що вони звуть. Вони мене знають, й один одному передають контакти. І не передають, що була артистка, а просто: "Була Ада", "Була Ада Миколаївна". Так склалося, можливо, завдяки інтернету, я стала таким ось уособленням жінки, яка приїде, яку можна обійняти, і вона скаже дуже прості слова", – зізналася якось Роговцева.

До українських воїнів, для яких кожен день під прицілом ворога може стати останнім, в Ади Миколаївни дуже трепетне ставлення, вона щиро переживає за них. Адже актриса чудово розуміє, що відчувають їхні матері, які чекають синів з війни чи вже втратили їх. Справа в тому, що Роговцева теж пережила втрату сина - 1 липня 2012 року її 50-річний син Костянтин помер від невиліковної хвороби.

"Не може жінка пережити смерть свого сина, вона стає іншою, потойбічною, якою стала і я, поховавши свого сина. Не стало у 50 років мого щастя, мого життя, його сенсу. І якби не дочка, не внуки, я б зараз не сиділа перед вами, тому що разом з сином матір помирає. І скільки таких мертвих матерів зараз в Україні. Про них треба дбати, а хто це зробить? Іноді й доброго слова не скажуть, не кажучи вже про те, щоб заплатити гроші, щоб вона хоча б квіти синові на могилу купила", – розповіла актриса.

Ада Роговцева на передовій. Спектакль і танки

Сьогодні День народження святкує українська акторка театру та кіно Ада Роговцева! Завдяки своїм блискучим ролям та активній громадянській позиції вона є однією з найвідоміших жінок України. Окрім того вона активно допомагає бійцям АТО, зокрема, збирає кошти та виступає з концертами перед військовими. Подивіться, як в 2018 році вона приїхала на передову, аби підтримати українських військових!

Geplaatst door Радіо Свобода op Woensdag 15 juli 2020