Верховна Рада зібралася на урочисте засідання з нагоди 30-річчя ухвалення Декларації про державний суверенітет України. Так, у ньому взяли участь майже 150 колишніх депутатів-учасників історичної події, а також чинний і колишні президенти України.

Про це йдеться на сайті президента.

На це засідання запрошені президент України, народні депутати першого та дев'ятого скликань, голови Верховної Ради попередніх скликань, президенти країни в попередні роки, прем'єр-міністр і члени Кабінету міністрів, керівники судової гілки влади, посадові особи, яких ВР обирає, призначає та дає згоду на призначення на посаду, керівники дипломатичних представництв іноземних держав.

Фото з історичного зібрання Ради

Зокрема, присутнім показали історичні кадри, як 30 років тому перші в історії незалежної України депутати ухвалювали Декларацію про державний суверенітет України. Також під час засідання виступив Володимир Зеленський, Дмитро Разумков та перший президент України Леонід Кравчук.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"Годі сварок та розбрату. Годі маніпуляцій та політичних ігрищ. Годі ділити українців та ділитися самим. На владу чи опозицію, лівих або правих, червоних або синіх. Потрібно перестати бути політиками. Час стати державними діячами. Людьми, що мають не великий апетит, а велику мрію. Про єдину, сильну й непереможну Україну. Це – моя мрія. І моя мета. Впевнений, що й ваша також, - сказав Зеленський.

Фото з історичного зібрання Ради

Наголошується, що на цьому засіданні чинний очільник держави вручив державні нагороди учасникам ухвалення Декларації, а Разумков – грамоти.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Лариса Ніцой заговорила про знищення українців: "Ці тварі…"

Як повідомляє портал "Знай.uа", Геращенко запропонувала Бужанському "помірятися язиками"- і це не те, що ви подумали

Також Знай.uа писав, що "cлуга народу" Бужанський потрапив у скандал з тухлою окрошкою - отруєні діти під крапельницями