У США президентські перегони закручуються все більш цікаво. Стало відомо, що за крісло в овальному кабінеті все-таки буде "боротися" шоумен і співак Каньє Вест, який представлятиме партію "Birthday Party". Кандидат вже подав необхідні документи і сплатив реєстраційний збір.

Відомий американський репер та чоловік Кім Кардашян Каньє Вест вирішив все ж таки балотуватася на пост президента США 2020 року.

Лише вчора повідомлялося, що репер Каньє Вест передумав брати участь у президентскій гонці, а вже сьогодні стало відомо, що він подав заявку на участь у виборах президента США і вже навіть заплатив реєстраційний внесок в розмірі 35 тисяч доларів.

Як повідомляє агенство Associated Press, репер встиг подати документи до виборчого округу штату Оклахома, оскільки в інших штатах він пропустив крайні терміни подачі, зокрема у Флориді, яка могла принести йому багато голосів.

Із форми для реєстрації кандидатів, яку заповнив Вест, стало відомо, що він братиме участь у виборах від комітету "Каньє 2020".

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Президентські вибори в США відбудуться фактично через 3,5 місяці - третього листопада. Підготовка до виборів вже триває повним ходом, а кандидати вдаються до політтехнологічних ігр.

Протести в США через загибель Джорджа Флойда завдали несподіваного удару по рейтингу Трампа. А тут ще й відомий репер Каньє Вест забажав балотуватися на посаду президента США.

І хоча на перший погляд може здатися, що у Дональда Трампа кепські справи, насправді все має зворотній бік медалі.

Політологи сходяться на думці, що Каньє Вестом грає республіканська партія Штатів в інтересах Трампа.

Зараз в США йде запекла боротьба за "чорний електорат". Головний конкурент республіканця Трампа – демократ Байден, який дуже вміло та своєчасно втиснувся в історію з протестами та підтримав чорношкірих.

Але якщо копнути трохи глибше, то стане зрозумілим, що наразі конкурент Байдена – це зовсім не Трамп, а Вест.

Для більшості чорношкірих та прихильників демократів Вест є контрастною протилежністю Трампа – людяним, менш категоричним та більш зрозумілим для простого народу.

Каньє Вест, фото Getty Images
Каньє Вест, фото Getty Images

А якщо врахувати, що в протестах залучені здебільшого чорношкірі, то можна сміливо припустити, що й голосувати за Веста підуть в основному чорношкірі виборці, для яких близькі ідеї простої і зрозумілої демократії.

Тобто Вест може стати технічним кандидатом, який відтягне голоси у Байдена. Технологія стара як світ, яка не раз застосовувалася і в Україні.

Скільки зможе відтягнути Каньє Вест у Байдена - покаже час. Але очевидно, що тепер - хід Байдена. А сидіти, склавши руки, він теж не буде.

Схоже, що американські вибори можуть стати найцікавішими і найяскравішими за останній час.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, репер Каньє Вест вирішив відмовитися від участі у виборах президента США

Як повідомляв портал Знай.ua, Каньє Вест і Ілон Маск об'єдналися проти Трампа

Також Знай.ua писав, 4 липня Каньє Вест оголосив, що збирається балотуватися на пост президента США