В столичному КВЦ "Парковий" у четвер, 16 липня, відбулося засідання "Слуги народу". Стало відомо, що пропрезидентська партія визначилася з кандидатом на вибори мера Києва. Відомо, що на зборах також був присутній Володимир Зеленський.

Так, за підсумком голосування на вибори голови столиці від "Слуги народу" буде висуватися нардеп Ірина Верещук. Крім того, на це право претендували ще п'яти кандидатів від фракції.

"В праймеріз перемогла Ірина Верещук. Вона набрала 87 голосів. Президент теж віддав голос за Верещук. Вона перемогла", - оголосили на засіданні.

Ірина Верещук, фото: ru.wikipedia.org
Ірина Верещук, фото: ru.wikipedia.org

Наступними за рейтингом розташувалися Олександр Дубинський (41), Микола Тищенко (30), Дмитро Гурін (15) і Олександр Качура (3).

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Також у мери столиці хотів балотуватися Олександр Ткаченко, але його призначили міністром культури.

Важливо знати, що при визначенні кандидата враховувалася позиція Зеленського і соціологія, проведена Офісом президента.

Зазначимо, в 2010 році Верещук обрали мером Рави-Руської у Львівській області. На посаді мера міста Верещук перебувала до лютого 2015 року, коли склала свої повноваження нібито через постійний тиск. У 2019 році пройшла у Верховну Раду за списком "Слуги народу". З вересня по листопад 2019 року була представником уряду в парламенті.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на виборах київського міського голови провладну партію "Слуга народу" може представляти Ірина Верещук. Як відомо, вибори міського голови Києва, як і інші місцеві вибори, призначені на 25 жовтня 2020 року.

Як повідомляв портал Знай.uа, відомий політолог Володимир Фесенко назвав Пальчевського головним опонентом Кличка в другому турі.

Також портал Знай.uа писав, що Дмитро Гурін, який є народним депутатом політичної сили "Слуга народу", що раніше заявляв про участь у партійному праймеріз щодо вибору кандидатури на посаду мера міста слідом за Миколою Тищенком.