Старійшина українського політикуму, народний депутат України І–IV скликань, академік Ігор Юхновський виступив на урочистому засіданні Верховної Ради України з нагоди 30-ї річниці прийняття Декларації про державний суверенітет.

Виступу найстаршому українському політику присутні у Верховній Раді кілька разів аплодували стоячи.

Академік звернувся до президента Володимира Зеленського і закликав його "не дозволити знижувати авторитет попередніх президентів".

"Шановний пане президенте, нехай ваш попередник стане вашим радником та опорою. Не дозвольте знижувати авторитет попередніх президентів", - закликав Юхновський.

Він також закликав президента стати прикладом для наслідування у прагненні говорити українською.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

″Нехай ваша українська мова стане рідною і чудовою за своїм мелодійним звучанням. Нехай такою вона стане у вашій родині. Від вас яскравим світлом нехай вона пошириться на ваших соратників, і на всю державу″, — сказав Юхновський.

Юхновський також закликав президента зберегти українську державу, українську мову і державність.

Державність української мови - основа української держави. Зараз хто проти цього є державним злочинцем″, - сказав Юхновський, його слова гаряче підтримали оплесками.

Найстарший український політик нагадав і про значення Майдану:

"Держава у своєму розвитку пережила міні-революції, Майдани. Кожен Майдан чогось досягав, але щось і втрачав. Всі досягнення Майданів вистраждані величезними масами народу. І за жодних подій і обставин вони не повинні втрачатись", - переконаний Ігор Юхновський.

Юхновський закликав Зеленського не боятись воювати за незалежність України:

"Зараз є страшна дійсність - війна. Йде війна за землю, за Україну. Будьте рішучим, мудрим і непереможним. Не бійтесь воювати – на те у вас є Збройні сили цієї країни", - звернувся він до Зеленського.