Під Верховною Радою України мітингарі, що виступають проти прийняття нового мовного закону, запалили імпровізоване "багаття" з гілок та димових шашок з рожевим димом. Цим дійством активісти хотіли підкреслити, що законодавці збирають "спалити" (тобто знищити) українську мову.

Про це повідомляє Telegram-канал Pavlovsky News.

"Не підливайте олії у вогонь, не чіпайте мову", - йде мова на транспаранті, розміщеному біля ватри.

"Сьогодні мітинг не такий масовий, якщо порівнювати з вчорашнім, але захисники української мови вирішили кількісний мінус компенсувати якісним перформансом", - зазначили у Pavlovsky News.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Повідомляється, що хоча законопроект і включено до порядку денного парламенту, не виключено, що його не встигнуть розглянути.

Так, заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук висловила думку стосовно того, що Верховна Рада, ймовірно, не встигне розглянути законопроєкт №2362 про навчання російською мовою в школах до 2023 року: "Думаю, що до нього навряд чи дійде черга щодо голосування, він восени вже не буде актуальним, тобто його не буде сенсу виносити на розгляд четвертої сесії парламенту. Якщо все ж він буде проголосований, то у мене відчуття, що буде багато голосів, щоб його відхилити більшістю голосів у залі".

Наразі у фракції "Слуга народу" немає єдиної позиції щодо розгляду даного законопроєкту. Зокрема, за словами нардепки Ірини Верещук, даний закон і зовсім слід відкликати.

"У нас є стаття 10 Конституції, де чітко прописано, що державною мовою в Україні є українська. Також там говориться про те, як мають захищатися і російська мова, і мови інших нацменшин, які є в Україні", – сказала Верещук.

А вже голова Комітету з питань гуманітарної та інформполітики Микита Потураєв, навпаки вважає, що законопроєкт потрібно виносити на розгляд парламенту.

"Це політичне питання: він не про освіту, не про науку... Нехай зал Ради раз і назавжди скаже своє вагоме слово", – заявив Потураєв.

Нагадаємо, раніше Лариса Ніцой заговорила про знищення українців: "Ці тварі…"

Як повідомляє портал "Знай.uа", Геращенко запропонувала Бужанському "помірятися язиками"- і це не те, що ви подумали

Також Знай.uа писав, що "cлуга народу" Бужанський потрапив у скандал з тухлою окрошкою - отруєні діти під крапельницями