В селі Білокопитове Глухівського району Сумської області під час ремонтних робіт виявили страшну знахідку під куполом місцевого храму. Виявилося, що під підлогою церкви лежали останки кількох жінок і дітей. Про похмуру знахідку розповіла на своїй сторінці в Facebook Оксана Поліщук.

Виявилося, що в древньому храмі почали знімати мостини, щоб провести ремонтні роботи, коли виявили жіночі та дитячі черепи, а також інші останки. "Цей місяць став місяцем відкриттів. Почалося з того, що в білокопитовій церкві грибок знову з'їв всю підлогу і довелося все знімати. Ось так випадково і були виявлені дивні речі. Старожили розповідали, що під храмом був склеп, в якому ховали знатних людей", - розповіла Поліщук в соцмережі.

Останки, знайдені в храмі - фото з Facebook Оксани Поліщук
Останки, знайдені в храмі - фото з Facebook Оксани Поліщук

Вона також розповіла, що склеп був розбитий, а поховання розграбовано після приходу більшовиків в це село. Вони тоді просто викидали рештки з поховань в сусідній яр, а місцеві жителі ночами їх підбирали і ховали назад на місцевому кладовищі. Сам склеп був засипаний сміттям і землею.

"На сьогодні виявили 8 черепів (археологи кажуть, що вони дитячі та жіночі), дуже багато кісток і одна розбита гробниця, а також сходи, що ведуть під завали, які розбирати далі не безпечно. Знаємо, що під храмом був підземний хід, що вів за село, але його, напевно, знайти не зможемо... Цікаво, що на глибині два метри знайшли обгортку від цукерки, адже в часи революції в церкві був "бар" і магазин. Сто років ніхто не здогадувався, що зберігає під собою це будівля з 300-річною історією", - поділилася Поліщук.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Останки, знайдені в храмі - фото з Facebook Оксани Поліщук
Останки, знайдені в храмі - фото з Facebook Оксани Поліщук

Нагадаємо, археологи знайшли закляття в 3000-річному саркофазі староєгипетського жерця.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що під християнським собором виявили стіну з людських кісток, жахливій знахідці понад 300 років.

Також портал "Знай.ua" писав, що у тропічних джунглях знайдений доісторичний хижак, якого світ ще не бачив.