Юнаків у віці 18-19 років в цьому році зчерез світову пандемію в ряди української армії закликатимуть виключно за власним бажанням. Таке рішення повинно підтверджуватися письмовою заявою.

Подробиці повідомив міністр оборони України Андрій Таран під час виступу в парламенті.

"Весняний призов у 2020 році проходить в безпрецедентних умовах. Відповідним указом президента його перенесли на травень – липень. Він закінчується 31 липня. Втім, виникли труднощі з абітурієнтами, які вирішили продовжити своє навчання на магістратурі," - заявив міністр.

Міністр оборони України Андрій Таран, скріншот: YouTube
Міністр оборони України Андрій Таран, скріншот: YouTube

За його словами, бакалаври, які хочуть вчитися на магістра, зобов'язані подати документи до військкомату з університету, щоб отримати відстрочку від призову до осені.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Випускники шкіл можуть абсолютно безперешкодно реалізувати своє право на продовження освіти. Рішенням уряду було визначено, що громадяни у віці 18-19 років можуть бути призвані на військову службу тільки за власним бажанням, що підтверджується письмовою заявою", - пояснив Таран.

Звернутися з питаннями можна на гарячу лінію Міністерства оборони, яка зазначається на сайті відомства.

Призов ЗСУ, скріншот: YouTube
Призов ЗСУ, скріншот: YouTube

Міністр додав, що в 2020 році планується призвати 16 460 осіб. Зокрема, у ЗСУ – 9 тисяч осіб, в Нацгвардію – 5 460, Державній прикордонній службі – 1 300, у Державну спецслужбу транспорту – 700. На сьогоднішній день до лав ЗСУ та інші військові формування вже відправлено 9 465 осіб.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на Тернопільщині військкомати продовжують розсилати повістки.

Як повідомляв портал Знай.uа, українці закликають Володимира Зеленського зробити виключно контрактну армію.

Також портал Знай.uа писав, що українські призовники поскаржилися на дії військкомату: "Дзвонили в поліцію і прокуратуру".