Вранці 18 липня почала з'являтися інформація про те, що нігерійські пірати захопили судно, на якому членами екіпажу були українці. Нарешті МЗС підтвердило цю інформацію офіційно. Торговий корабель дійсно був захоплений, і четверо громадян України потрапили в полон до піратів в Нігерії. З такою заявою виступив керівник служби кризових ситуацій Міністерства закордонних справ Максим Коваленко.

Також Коваленко розповів про подробиці події. Судно Curacao Trader, зафрахтоване в Греції, слід за курсом в нейтральних водах, в 200 милях від узбережжя Нігерії. Саме на борту виявилися озброєні пірати – досі невідомо. Повідомляється лише, що їх було вісім чоловік. Зловмисники змусили здатися 13 членів екіпажу, ще шестеро забарикадувалися в одному з приміщень судна. Їх життю загрожує серйозна небезпека.

Коваленко заявив, що четверо членів екіпажу на борту – українці, решта – імовірно, росіяни. Коваленко заявив, що МЗС перебуває в постійному контакті з посольствами України в Нігерії та Греції, а також зв'язалося з власником судна. Пірати на зв'язок не виходили, і жодних вимог щодо викупу не пред'являли.

В 2020 році значно почастішали атаки нігерійських піратів у Гвінейській затоці. На даний момент зафіксовано 18 випадків нападів, в результаті чого було захоплено в полон 93 людини.

Нагадаємо, пірати викрали 15 чоловік біля Нігерії.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Джерело: іноземне видання Dryad Global.

Як зазначається, на борт, поки невідомо як потрапили вісім озброєних людей. Статус судна зараз відображається як такого, що знаходиться "не під командуванням".

"Судно Curacao Trader було посаджено біля берегів Нігерії. Початкова звітність вказує на те, що наблизилися до корабля 8 озброєних осіб і сіли на борт. В результаті викрадено 15 членів екіпажу", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, десантний корабель ВМС США USS Portland лазером збив літальний апарат.

Як повідомляв Знай.ua СБУ затримала віроломного командира бойового корабля.

Також Знай. uа писав, що російська субмарина з ядерною зброєю отримала ім'я видатного українця.