Хороший секс – запорука тривалих відносин з партнером. Причинами незадоволеності партнерів може бути недостатньо тривалий статевий акт або його відсутність через потенцію. Еректильна дисфункція вельми підступна, а її найменша ознака й зовсім здатна добряче нашкодити глузду. До того ж, чоловікам дуже важливо відчувати впевненість у своїх силах, у тому числі й у сексуальному плані. Які фактори можуть нашкодити потенції, пише Telegra.

Пара, pxhere

1. Неповага до Афродіті/їзда верхи

Майже 2500 років тому Геродот пояснював імпотенцію богохульством, яке скіфи здійснили, розоривши храм Афродіти в Аскалоні. Згідно з давньогрецьким істориком, богиня любові розгнівалася і покарала степових кочівників.

Йому опонували більш раціональні сучасники. Зокрема, "Корпус Гіппократа", де описуються сармати. Автор згадує їх проблеми з ерекцією та стверджує, що причини чоловічої імпотенції і жіночого безпліддя — зміна гендерних ролей (жінок вчили битися верхи), холодний клімат і спосіб життя скіфів (в сідлі).

Також взаємозв'язок між імпотенцією і незручними сідлами вивчали сучасні вчені, стверджуючи, що при їзді на велосипеді людина переносить вагу на нерви та артерії, які транспортують кров до пенісу, що може призвести до ризику еректильної дисфункції.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

2. Гостра їжа

Близько 2/3 чоловіків з високим кров'яним тиском відчувають у тій чи іншій мірі еректильну дисфункцію. Це відбувається через те, що прискорений кровообіг пошкоджує судини, що йдуть до члена, і, слідчо, погіршує кровообіг. Також високий тиск може знизити сексуальний інтерес і привести до затримки еякуляції.

Причина може бути в харчуванні. Кров'яний тиск підвищується від безлічі їстівних речей, серед яких кава та продукти, що містять кофеїн, тонізуючі ягоди та фрукти і насичена спеціями їжа.

3. Сльози жінки

Сльози будь-якої жінки здатні зменшити чоловічий сексуальний інтерес і знизити рівень тестостерону в крові.

Також деякі вчені вважають, що жіночі сльози містять хімічну речовину, що знижує тестостерон, і його основне призначення — протистояння чоловічій агресії. А зниження потенції — швидше вторинний ефект. До того ж, існує гіпотеза, що по-різному емоційно заряджені сльози здійснюють на чоловіків різний ефект.

Пара, pxhere

4. Депресія

Згідно з даними дослідження, 61% людей з глибокою депресією можуть відчувати сексуальні проблеми.

Також не можна забувати і про побічні ефекти антидепресантів. Зокрема, деякі інгібітори зворотного захвату серотоніну здатні викликати сексуальні проблеми у чоловіків і жінок, що приймають подібні препарати. Також у чоловіків може бути втрата лібідо та пізня еякуляція. Те ж саме стосується і трициклічних антидепресантів.

Причина такого побічного ефекту полягає в тому, що антидепресанти змінюють рівні серотоніну та дофаміну в організмі, що, в свою чергу, знижує чутливість статевих органів.

5. Богатирський храп

Надмірний хропіння теж може вплинути на еректильні проблеми. Обмеження доступу повітря до легенів і недостатній кровообіг в області члена засновані на одному і тому ж біологічному механізмі.

Більш того, більш гучне і безперервне хропіння чоловіка робить його менш бажаним для жінки.

Варто відзначити, що хропіння скоріше асоціюється із загальним зниженням сексуального задоволення, ніж з еректильною дисфункцією.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, які коханці не здатні подарувати насолоду жінці.

Як повідомляв портал "Знай.ua" читачам розкрили 3 головні помилки, які кожен день шкодять відносинам.

Також "Знай.ua" писав, які продукти покращують сексуальне життя, додавши пристрасті та драйву.