Біля Сум стався викид у повітря токсичного одоранта, який має різкий неприємний запах. Про це повідомив заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Олександр Журба.

Мешканці Сум ще звечора 19 липня помітили неладне. Люди масово скаржились у Facebook на неприємний запах у різних районах міста.

"За попередньою інформацією, поблизу села Ганнівка стався викид одоранта — речовини, яку додають до природного газу. Це токсична речовина 2 класу небезпеки з характерним запахом. Низькі концентрації (близько 4 мільйонних часток) викликають подразнення шкіри та очей, головний біль, нудоту, сповільнення дихання", — написав чиновник.

Він порадив містянам зачинити вікна і зволожувати повітря у приміщенні. У разі погіршення самопочуття слід звертатися за допомогою до лікаря.

"Вчора вночі за містом у повітря вийшов одорант. Через це багато містян у різних частинах Сум чули сильний запах. Наразі одорант розвіявся і у повітрі його немає. Стан повітря задовільний",- сказав він.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Одорант — речовина, яку додають до газу, щоб надати йому сильного специфічного запаху, головним чином попереджувального, або за яким визначають місця витікання. В Україні для одоризації вуглеводневих газів використовують етилмеркаптан (С2Н5SH) — безбарвну прозору рідину, органічну сполуку сірки, яка має різкий неприємний запах. Відомі також інші одоранти: каптан, сульфан і т.д.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, кияни дихають отрутою замість повітря - закрийте кватирки. У вівторок, 14 липня, був зафіксований підвищений рівень забруднення повітря над Києвом. Про це повідомили в київському управлінні Держпродспоживслужби.