Українцям, які втратили роботу під час карантину, виділили додаткові гроші на допомогу. Про це розповів нардеп, заступник голови парламентського комітету з питань соціальної політики Михайло Цимбалюк в ефірі телеканалу Україна 24.

Виявляється, Кабмін виділив 6 мільярдів гривень для допомоги людям, які стали безробітними. За даними депутата, за час карантину роботу втратили близько 2 мільйонів українців.

Безробіття, фото Знай.ua
Безробіття, фото Знай.ua

Відзначається, що уряд виділив додаткові гроші на допомогу з безробіття.

"Суми від 600 грн до 7-8 тис. грн в залежності від останнього місця роботи і терміну такої допомоги", – пояснив Цимбалюк.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Він також додав, що велика частина українців, які втратили роботу під час карантину, не були офіційно працевлаштовані і не платили гроші в бюджет України. Щоб забезпечити всіх людей соціальною допомогою, довелося залучити всі грошові резерви.

Згідно з даними Держслужби зайнятості, станом на 1 липня 2020 року в Україні офіційно зареєстровано 518 тисяч безробітних. З них близько половини – це люди з вищою освітою. У службі зайнятості також повідомили, що з березня по червень змогли працевлаштувати близько 174 тисяч українців. Найактивніше людей брали в сферу сільського господарства, так як там почався сезон робіт.

Пенсія, скріншот: YouTube
Пенсія, скріншот: YouTube

Як відомо, в Україні також заробив сервіс автоматичного нарахування пенсії за віком. Дану послугу запустили в ПФУ 1 липня 2020 року. Завдяки такому нововведенню людина більше не може відвідувати ПФУ, а підготувати всі необхідні документи заздалегідь.

Дана система має досить простий принцип роботи. Зараз ця система працює через єдиний соціальний внесок (ЄСВ), завдяки чому людина може подивитися на те, скільки він зробив і на яку виплату може розраховувати.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, суд визначив, які роки українцям не зарахуються в загальний трудовий стаж.

Як повідомляв портал Знай.uа, українцям дозволять вийти на пенсію у 50: довгоочікуване рішення прийнято.

Також Знай.ua писав, що Українцям знов перерахували пенсії та доплати: хто і коли отримає більше грошей.