У XIX столітті під час проведення археологічних розкопок в Колумбії були знайдені незрозумілі предмети. Вони являли собою невеликі золоті фігурки, форма яких археологам на ту пору нічого не говорила.

Дивні фігурки описали та передали на зберігання в музей при Державному банку Колумбії, де і неодноразово виставлялися. У каталогах музею фігурки значилися зооморфними зображеннями – зображеннями тварин. Їх таємниця була відкрита сторіччя.

Саме тоді в дивних фігурках побачили зменшені моделі літаків. Вірніше їх копії, зроблені із золота.

Одного разу гостем виставки став ювелір Еммануель Стауб. Вони здивували його. Ювелір зробив копію однієї з фігурок і послав її зоолога Айвену Сандерсону. Останньому належало визначити, що це таке.

Однак зоолог однозначно сказав, що в природі таких тварин немає. Справа в тому, що науковці вирішили, що на передній частині фігурки є очі і пасти.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

У справу вступили ще одні експерти – працівники авіаційної галузі. Ті визнали у фігурках літаки. Визнали всі експерти. Вони побачили на фігурках кабіну, крила, фюзеляж, стабілізатори, кіль.

Неймовірним залишається те, звідки могли взятися літаки 1,5 тисячі років тому. Айвен Сандерсон написав з цього приводу статтю в один з журналів. І світ сколихнувся від вигляду фігурок з Колумбії. Люди почали шукати аналогічні артефакти. І через деякий час в музеях усього світу знайшлося ще близько 30 схожих моделей літаків.

Всі літаки мали загальне походження. Були знайдені на одному континенті. Вчені вважали, що такі фігурки вожді носили в якості оберегів, талісманів, нагрудних прикрас. А потім ці фігурки після смерті їх власників потрапляли в поховання.

Більшу частину маленьких літаків археологи знайшли в Колумбії. Там колись жило плем'я індіанців Толима. Інше було виявлено під час розкопок в Коста-Ріці і ряді інших країн Південної Америки.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, таємницю стародавнього скіфського воїна розкрито - він дівчина.

Як повідомляв Знай. ua, у Єгипті виявили мумії підданих великої правительки.

Також Знай. ua писав, навіщо вавілоняни призначали правителя на одну ніч, і яка доля його чекала.