2 липня Кабмін видав розпорядження про виділення коштів з резервного фонду держбюджету для проведення невідкладних заходів з ліквідації наслідків повені - надзвичайної ситуації виникла у червні в Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській та Чернівецькій областях.

Відповідно облдержадміністраціям доручено забезпечити виплату постраждалим матеріальної грошової допомоги.

Про те, хто може отримати компенсації та які це суми, розповіла головна спеціалістка відділу просвітництва та надання безоплатної правової допомоги Марта Фучко..

"Громадяни мають право на відшкодування завданої шкоди унаслідок стихійного лиха, а саме: надання матеріальної компенсації, забезпечення житлом, надання медичної та психологічної допомоги, надання гуманітарної допомоги, та ін", - зазначила експерт.

Органи місцевого самоврядування, керуючись постановою уряду, видають потерпілим довідки, якими визнають людей такими, що постраждали внаслідок надзвичайних обставин.

Ця довідка є підставою для вирішення питання забезпечення житлом, відшкодування матеріальних збитків та надання іншої необхідної допомоги.

Громадяни, які постраждали від стихійного лиха і хочуть отримати відшкодування, мають дотримуватися певного алгоритму дій, радить фахівець.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Володимир Зеленський обговорив з представниками уряду питання про допомогу людям, які постраждали від повеней і поставив завдання відправити в ці регіони гуманітарну допомогу. Зеленський особисто контролює питання оперативного придбання квартир для усіх, хто постраждав у результаті цієї події.

Як повідомляв портал Знай.ua, на Закарпатті потужна повінь затопила ціле село, люди вистрибували з вікон

Також Знай.ua писав, на Львівщину насувається друга хвиля повені